Звичайна версія сайту
Перейти до вмісту
Як зміняться вимоги до надавачів супровідних послуг на ринку фінансового лізингу – стартує громадське обговорення

Як зміняться вимоги до надавачів супровідних послуг на ринку фінансового лізингу – стартує громадське обговорення

Національний банк України пропонує для обговорення нові вимоги до надавачів супровідних та допоміжних послуг на ринку фінансового лізингу. Такі питання регулюватиме Положення про впорядкування діяльності з надання супровідних послуг на ринку фінансового лізингу (далі – Положення).

Зокрема, Положенням передбачено встановлення вимог до надавачів супровідних та допоміжних послуг, які стосуватимуться:

  • бездоганної ділової репутації, достатнього рівня знань з питань фінансового лізингу, законодавства про захист прав споживачів фінансових послуг та про захист персональних даних; 
  • проходження підготовки та підвищення рівня знань надавачів супровідних послуг шляхом проходження організованого лізингодавцем навчання з питань фінансового лізингу, законодавства про захист прав споживачів фінансових послуг та про захист персональних даних;
  • розкриття інформації про надавачів супровідних та допоміжних послуг на вебсайтах лізингодавців;
  • особливостей надання допоміжних послуг тощо.

Оновлені вимоги до надавачів супровідних та допоміжних послуг сприятимуть залученню на ринок професійних учасників із бездоганною діловою репутацією, запровадять механізми контролю за їх діяльністю, а також спонукатимуть лізингодавців розкривати інформацію про надавачів супровідних і допоміжних послуг та умови співпраці з ними на власних вебсайтах.

Ознайомитися з матеріалами для обговорення можна за посиланням:

Зауваження та пропозиції до проєкту постанови приймаються до 10 грудня  2021 року на електронну адресу: [email protected] або на поштову адресу Національного банку: вул.  Інститутська, 9, м. Київ-8, 01601.

Теги
Підписка на сповіщення

Підписатися на оперативні сповіщення про новини