Звичайна версія сайту
Перейти до вмісту
Директором Департаменту аналітики та наглядових технологій став Олексій Романюк

Директором Департаменту аналітики та наглядових технологій став Олексій Романюк

За результатами відкритого відбору на вакантну посаду директора Департаменту аналітики та наглядових технологій Національного банку з 11 листопада цього року призначено Олексія Романюка. До обов’язків новопризначеного директора Департаменту належать:

  • розробка та впровадження стратегії розвитку регуляторних та наглядових технологій;
  • здійснення аналізу банківської системи України;
  • підтримка та розвиток системи наглядової звітності;
  • супроводження Кредитного реєстру Національного банку України.

"Стрімкий розвиток технологій та удосконалення регуляцій європейських наглядових органів зумовили створення у Національному банку нового підрозділу - Департаменту аналітики та наглядових технологій. Ми вітаємо Олексія в команді Національного банку та впевнені, що його професіоналізм дозволить нам швидко та ефективно впровадити у банківському нагляді інноваційні регуляторні та наглядові технології", - прокоментувала призначення Перший заступник Голови Національного банку Катерина Рожкова.

Довідково

Олексій Романюк має більше 10 років досвіду роботи у банківському секторі та сфері ІТ. До призначення на посаду в Національному банку Олексій Романюк працював у FinTech- та RegTech-проектах.

З 2009 по 2018 рік він обіймав керівні посади в Укрсоцбанку. Також має досвід роботи у Соцкомбанку та в Одеській міській раді.

Серед ключових проектів Олексія Романюка упродовж кар’єрного шляху: розробка систем фінансової аналітики та RegTech продуктів, автоматизація процесів обліку, звітності та управління операціями з пов’язаними особами, інтеграція банківських систем, централізація регуляторної звітності. Олексій Романюк у 2004 р. закінчив Одеський національний університет імені Іллі Мечнікова за спеціальністю "Прикладна математика".

Теги
Підписка на сповіщення

Підписатися на оперативні сповіщення про новини