Звичайна версія сайту
Перейти до вмісту
"Економічний експрес" Національного банку у Львові зібрав понад тисячу учасників

"Економічний експрес" Національного банку у Львові зібрав понад тисячу учасників

Більше 1100 осіб відвідало "Економічний експрес" – інформаційні дні Національного банку України, які відбулись 11 та 12 квітня у Львові. Студенти та викладачі економічних вишів, представники бізнесу та засобів масової інформації не тільки дізналися більше про центральний банк та фінансові ринки, але й отримали відповіді на свої питання від кращих експертів Національного банку та партнерських організацій.

Лектори "Економічного експресу", як з Національного банку, так і партнери програми, провели низку лекцій у Національному університеті імені Івана Франка, Національному університеті "Львівська політехніка", Львівському інституті "Університет банківської справи" та Українському католицькому університеті. Теми були найрізноманітніші - від презентації стратегічних цілей Національного банку до роз’яснення принципів роботи валютного ринку, стрес-тестування банків та перспективи відновлення кредитування.

Активну дискусію викликала перша презентація результатів всеукраїнського опитування щодо рівня фінансової обізнаності українців, яку представили керівник проекту USAID "Розвиток фінансового сектору" Роберт Бонд та експерт цього проекту Роберт Дрейк. Окрім того, студенти взяли участь в інтерактивній грі "Наскільки ти фінансово обізнаний?".

У Львові також відбулась перша виїзна зустріч із підприємцями – учасниками регулярних опитувань Національного банку щодо ділових очікувань бізнесу, присвячена новаціям у регулюванні фінансового ринку. Окрім цього, заступник Голови Національного банку України Дмитро Сологуб та керівник проектів та програм Департаменту відкритих ринків українського центробанку Емал Бахтарі виступили перед учасниками львівського Весняного ділового форуму. Загалом у заходах для представників бізнесу взяли участь майже 170 підприємців.

Окремою частиною програми став тренінг для журналістів, який включав презентацію керівника проекту VoxCheck Максима Скубенка "Як верифікувати економічні дані" та можливість попрактикуватись у інтерв’ю на економічну тематику під час спілкування з Дмитром Сологубом.

"Велика популярність і чудова відвідуваність "Економічного експресу" засвідчили, що серед українців існує великий попит на економічні знання, – прокоментував інформаційні дні у Львові Дмитро Сологуб. – Надзвичайно корисним було спілкування із різними аудиторіями, адже під час дискусій ми отримуємо зворотній зв’язок і можемо визначити, які аспекти діяльності Національного банку потребують більше роз’яснювальної роботи".

Довідка

"Дні фінансової обізнаності" – спільній освітній проект Національного банку, Агентства США з міжнародного розвитку USAID у рамках проекту "Трансформація фінансового сектору" та міжнародної платіжної системи Visa.

У 2017-2018 рр. реалізувався у партнерстві з Державним вищим навчальним закладом "Університет банківської справи", Фондом гарантування вкладів фізичних осіб, а також Незалежною асоціацією банків України.

Традиційна програма проекту включала:

  • тематичні лекції від експертів фінансових ринків;
  • тренінги з фінансової обізнаності;
  • інтерактивні семінари для учнів та студентів;
  • виставку Музею грошей Національного банку України з експозицією українських грошей та сучасних пам’ятних монет.

У 2017 році заходи в рамках проекту проводилися в чотирьох містах: Одесі, Харкові, Львові та Дніпрі та охопили близько 7,5 тис. учасників. У 2018 році "Дні фінансової обізнаності" проводилися у Полтаві та зібрали понад 2,6 тис. гостей – студентів, школярів, викладачів навчальних закладів. Крім того, 2018 року центральний банк відвідав ще три обласні центри – Одесу, Суми та Запоріжжя з серіями лекцій для студентів на фінансову тематику.

Починаючи із 2019 року, програму перейменовано на "Економічний експрес". Перший захід оновленої програми відбувся у лютому-березні цього року в Житомирі. Там події "Економічного експресу" відвідали 215 студентів та 35 викладачів економічних спеціальностей вишів Житомира, а також представники бізнесу та журналісти.

Теги
Підписка на сповіщення

Підписатися на оперативні сповіщення про новини