Звичайна версія сайту
Перейти до вмісту
Голова НБУ Яків Смолій отримав нагороду "Центробанкір року у Центральній та Східній Європі" від GlobalMarkets Awards

Голова НБУ Яків Смолій отримав нагороду "Центробанкір року у Центральній та Східній Європі" від GlobalMarkets Awards

Голова Національного банку України Яків Смолій отримав нагороду "Центробанкір року у Центральній та Східній Європі" у 2019 році від міжнародної газети GlobalMarkets.

Комітет GlobalMarkets Awards відзначив успіхи Якова Смолія як Голови центрального банку з дотримання послідовної монетарної політики в рік значних політичних змін у країні.

 "Виборчий цикл, як в Україні цього року, у країнах з менш дисциплінованими центральними банками спричинив би підрив монетарної політики. Президентські та парламентські вибори були одним із найзначніших політичних потрясінь в Україні за останній час. Незважаючи на наявність окремих ініціатив забезпечити прискорення економічного зростання за рахунок пом‘якшення політики НБУ, Голова Яків Смолій залишилися непохитними і дотримувалися політики високої облікової ставки, адже першочергове завдання центробанку – забезпечення низької інфляції", – пояснили у GlobalMarkets вибір на користь українського центробанкіра під час оголошення результатів оцінювання досягнень світових полісімейкерів у сфері фінансів.

"Головне завдання Національного банку України – забезпечувати макроекономічну та фінансову стабільність у країні, незважаючи на кризи у світі, війну, яка досі триває в Україні, чи подвійні вибори, через які ми пройшли цього року. Нам вдалося забезпечити стабільність у рік значних політичних змін. Цьому сприяло зокрема те, що банківська система в Україні реформована, центральний банк є незалежною інституцією, а його політика є прозорою та зрозумілою для стейкхолдерів, і у нас є чітко окреслене бачення куди ми прямуємо", – наголосив Голова НБУ Яків Смолій.

Церемонія нагородження Якова Смолія відбулася у Вашингтоні під час спеціальної події Щорічних зборів Міжнародного валютного фонду та Світового банку, 19 жовтня.

Нагадаємо, на початку 2019 року Національний банк отримав нагороду Central Banking Awards від однойменного спеціалізованого міжнародного журналу за значні досягнення у прозорості та розбудові діалогу зі стейкхолдерами. Central Banking відзначив, що попри складну ситуацію в країні, починаючи з 2014 року, Національний банк України дотримувався політики прозорості, збільшив обсяг публічної інформації і наполегливо працював, щоб ця інформація була доступною та своєчасною для тих, хто її потребує. Ця нагорода свідчить, що у своїй комунікаційній стратегії Національний банк рухається у правильному напрямі. Адже міжнародна спільнота поставила Національний банк України пліч-о-пліч із центробанками Швеції, Канади, Чехії, Ірландії та Ізраїля.

Довідка

GlobalMarkets

Це офіційна газета, яка висвітлює щорічні збори таких організацій як МВФ та Світовий банк, Європейський банк реконструкції та розвитку, Азіатський банк розвитку, Азіатський банк інфраструктурних інвестицій та Міжамериканський банк розвитку. Газета раніше була відомою як Emerging Markets. Газета GlobalMarkets є частиною інформаційного ресурсу GlobalCapital.

GlobalMarkets Awards

Щороку газета GlobalMarkets оцінює досягнення світових полісімейкерів у сфері фінансів нагородою GlobalMarkets awards.

Нагороду отримують керівники центральних банків та міністри фінансів, які продемонстрували найбільші досягнення у своєму регіоні: Центральній та Східній Європі, Карибському басейні, Близькому Сході та Північній Африці, Африці південніше Сахари, Східній Азії, Азіатсько-Тихоокеанському регіоні та Латинській Америці. Нагороджують полісімейкерів країн, що розвиваються, а тому стикаються з найбільшими викликами.

Під час визначення найкращого з центральних банків у першу чергу враховуються досягнення із забезпечення фінансової стабільності в умовах економічної та політичної турбулентності в країні.

Нагорода вручається щороку під час щорічних зборів Міжнародного валютного фонду та Світового банку. У 2018 році найкращим Головою центробанку у регіоні Центральної та Східної Європи став Голова Центрального банку Хорватії Борис Вучич.

Теги
Документи
Повідомлення GlobalMarkets про вибір Якова Смолія "центробанкіром року у Центральній та Східній Європі"
Завантажити
Your browser does not support SVGs
Інформація про центробанки-переможці GlobalMarkets Awards в усіх регіонах
Завантажити
Your browser does not support SVGs
Стаття GlobalMarkets "Національний банк України обіцяє бути непохитним у питанні ПриватБанку"
Завантажити
Your browser does not support SVGs
Стаття GlobalMarkets “Непохитна позиція щодо монетарної політики: від зниження інфляції до цілей щодо економічного зростання"
Завантажити
Підписка на сповіщення

Підписатися на оперативні сповіщення про новини