Звичайна версія сайту
Перейти до вмісту
Жодних затримань та обшуків у чинного керівництва Національного банку наразі немає

Жодних затримань та обшуків у чинного керівництва Національного банку наразі немає

Прес-служба Національного банку повідомляє, що жоден з членів Правління та директорів департаментів Національного банку не був затриманий під час здійснюваних антикорупційними органами слідчих дій щодо обставин видачі стабілізаційного кредиту у 2014 році ПАТ «ВіЕйБі Банк».  Водночас Голова Національного банку Яків Смолій перервав службове закордонне відрядження та повертається до України.

Правління Національного банку обурене врученням підозри правоохоронними органами Олександру Писаруку, колишньому Першому заступнику Голови НБУ. Разом з першою постреволюційною командою керівництва центробанку він стояв біля витоків реформи банківського сектору, завдяки якій ми сьогодні маємо здорові, прозорі та надійні банки. Олександр Писарук – професійний банкір з бездоганною репутацією, яку оцінили і в МВФ, де він працював останні три роки, і в міжнародній та вітчизняній банківській спільноті, де наш колега працював 16 років до призначення у НБУ і останній місяць.

Національний банк нагадує, що рішення в НБУ ухвалюються колегіально, що унеможливлює визначальний вплив однієї особи на процес ухвалення таких рішень.

Детальніше про причини і результати очистки банківського сектору можна дізнатись на веб-сайті "Велике банківське очищення".

Теги
Підписка на сповіщення

Підписатися на оперативні сповіщення про новини