Звичайна версія сайту
Перейти до вмісту
Коментар Національного банку щодо перемоги ПриватБанку в Апеляційному суді Лондона

Коментар Національного банку щодо перемоги ПриватБанку в Апеляційному суді Лондона

Національний банк вітає рішення Апеляційного суду Лондона, який підтвердив, що англійський суд має юрисдикцію розглядати позов ПриватБанку проти колишніх акціонерів.

Рішення суду – гарна новина для платників податків України та для української економіки загалом. Це дозволить продовжити роботу із захисту інтересів банку та відшкодування коштів вкладників, незаконно виведених із ПриватБанку до входження держави до його капіталу.

Національний банк завжди підтримував подання позову ПриватБанком проти колишніх власників із метою захисту інтересів українського народу.  Сьогодні ПриватБанк є важливою частиною стабільної та прозорої банківської системи, який після входження держави в капітал повністю перейшов на ринкову бізнес-модель, підвищивши свою прибутковість та інноваційність. Банк і надалі має зосереджуватися на вирішенні проблем, пов'язаних із проблемною заборгованістю та поверненням незаконно привласнених коштів. Сьогодні такі завдання стоять не лише перед ПриватБанком, але і перед всією банківською системою, яка має ефективно перерозподіляти фінансові ресурси та підтримувати зростання економіки.

Національний банк переконаний, що Високий суд Лондона і надалі розглядатиме справу справедливо, неупереджено та прозоро.

Теги
Підписка на сповіщення

Підписатися на оперативні сповіщення про новини