Звичайна версія сайту
Перейти до вмісту

Національний банк отримає 170 млн грн від продажу переданого в іпотеку НБУ Херсонського нафтоперевалочного комплексу

18 листопада 2019 року на електронному майданчику OpenMarket (державне підприємство "СЕТАМ") Державною виконавчою службою Міністерства юстиції було реалізовано Херсонський нафтоперевалочний комплекс за 200 млн грн.

Майно виставлялось на другі торги в межах виконавчого провадження щодо звернення стягнення на нього в рахунок погашення заборгованості за наданим НБУ кредитом рефінансування ПАТ "Реал Банк".

Початкова ціна реалізації на других торгах становила 161,2 млн грн (якщо порівняти з першими торгами, уцінка склала 20%).

На аукціон зареєструвались та сплатили гарантійний внесок (більше 8 млн грн) п’ять учасників, які жваво торгувалися між собою упродовж аукціону.  

Найбільша пропозиція, запропонована переможцем аукціону, склала 200 млн грн, що майже збігається з початковою вартістю майна на перших торгах. Початкова вартість визначалася за результатами оцінки майна призначеним державним виконавцем – суб’єктом оціночної діяльності.

"Отже, зазначене майно продане фактично за його ринковою вартістю, визначеною незалежним суб’єктом оціночної діяльності. Кошти, отримані від продажу нафтоперевалочного комплексу, будуть спрямовані на погашення заборгованості ПАТ "Реал Банк" за наданим кредитом рефінансування. Загалом очікуємо на надходження 170 млн грн від продажу активу, оскільки 10% від ціни продажу складає виконавчий збір, а 5% - це винагорода організатора торгів», - зазначив начальник відділу стягнення заборгованості Управління роботи з проблемними активами Євген Булавін.

Порядок реалізації арештованого майна ДП "СЕТАМ" не передбачає розкриття даних переможця та учасників торгів. Остаточна інформація про переможця аукціону з’явиться після підписання ним протоколу та перерахування коштів за придбане майно.

Підписка на сповіщення

Підписатися на оперативні сповіщення про новини