Звичайна версія сайту
Перейти до вмісту
НБУ та Державний секретаріат Швейцарії з економічних питань розпочинають програму технічного співробітництва до 2022 року

НБУ та Державний секретаріат Швейцарії з економічних питань розпочинають програму технічного співробітництва до 2022 року

Національний банк України та Державний секретаріат Швейцарії з економічних питань (SECO) підписали Меморандум про взаєморозуміння щодо впровадження Програми двосторонньої допомоги та посилення спроможності центральних банків, яка реалізовуватиметься Женевським інститутом міжнародних відносин та розвитку.

Програма передбачає технічне співробітництво сторін до 2022 року, зокрема у форматі експертних консультацій та дослідницьких заходів. Серед основних напрямів Програми – монетарна політика, фінансова стабільність, статистика, інструменти управління кредитами, операційні ризики в діяльності центрального банку та розвиток фінансового ринку.

Підписання Меморандуму щодо впровадження програми відбулося 29 листопада під час зустрічі заступника Голови Національного банку Дмитра Сологуба, Надзвичайного і Повноважного Посла Швейцарії в Україні Клода Вільда та Директорки Швейцарського бюро співробітництва в Україні Ніколь Рудер.

Дмитро Сологуб привітав започаткування Програми: "Підтримка швейцарської сторони зосереджена на найважливіших для розвитку української банківської системи напрямах. Ми високо цінуємо ваш вклад в розбудову найкращих європейських практик у Національному банку, а також його становлення як повноцінного члена європейської банківської спільноти. Ми переконані в успішній та продуктивній реалізації Програми".

Зі свого боку Пан Клод Вільд відзначив: "Ми раді розпочати співпрацю з Національним банком України, яка доводить важливість партнерства між нашими країнами. Нова Програма покликана підтримати НБУ як наданням технічної експертизи, так і створенням доступу до кращих швейцарських практик та проведення досліджень на базі кращих швейцарських інституцій".

Швейцарська програма співробітництва в Україні спрямована на підтримку чотирьох основних напрямів: сталий економічний розвиток, стале використання енергоресурсів та міський розвиток, врядування та відновлення миру, а також здоров’я.

Теги
Підписка на сповіщення

Підписатися на оперативні сповіщення про новини