Звичайна версія сайту
Перейти до вмісту
Робота СЕП Національного банку в режимі 23/7 планується з квітня 2020 року

Робота СЕП Національного банку в режимі 23/7 планується з квітня 2020 року

З квітня 2020 року планується перехід системи електронних платежів Національного банку (далі – СЕП) на розширений регламент роботи.

Розширений регламент роботи СЕП передбачатиме доступність системи для проведення міжбанківських платежів 23 години на добу 7 днів на тиждень (23/7) з урахуванням технологічної перерви в одну годину під час переходу на новий банківський день.

Робота СЕП у режимі 23/7 стане першим етапом для переходу СЕП на цілодобовий режим роботи.

Для реалізації цілодобової роботи СЕП Національний банк планує модернізувати деякі технологічні питання роботи системи. Зокрема, технологію включення/виключення учасників СЕП, а також встановлення лімітів для виконання примусового/безспірного списання та арешту коштів.

З цією метою Національний банк розробив та пропонує для громадського обговорення проєкт постанови Правління Національного банку України “Про затвердження Змін до Інструкції про міжбанківський переказ коштів в Україні в національній валюті” (далі – Проєкт).

Аналіз регуляторного впливу цього Проєкту.

Зауваження та пропозиції до Проєкту приймаються до 24 грудня 2019 року на поштову або електронну адресу Національного банку України.

Поштова адреса: 01601, м. Київ, вул. Інститутська, 9, Національний банк України, Департамент платіжних систем та інноваційного розвитку.

Електронна адреса: [email protected]

Теги
Підписка на сповіщення

Підписатися на оперативні сповіщення про новини