Звичайна версія сайту
Перейти до вмісту

СПРОСТУВАННЯ: Суд не розглядав відповідність аудійованого компанією "Прайсвотерхаускуперс (аудит)" звіту ПриватБанку МСФЗ

31 травня ТОВ "Прайсвотерхаускуперс (аудит)" надав коментар ЗМІ, у якому зазначив, що ухвалене 29 травня Окружним адміністративним судом міста Києва рішення за позовом компанії до Національного банку підтверджує відповідність аудиторського звіту ПриватБанку за 2015 рік Міжнародним стандартам фінансової звітності.

Національний банк повідомляє, що виключення аудиторської компанії з Реєстру аудиторів банків відбулось у зв’язку з поданням недостовірної інформації щодо фінансово-господарської діяльності ПриватБанку, зокрема розміру кредитного ризику та регулятивного капіталу. Однак у своєму позові аудитор зазначив, що НБУ не мав права на виключення компанії з реєстру, оскільки "Прайсвотерхаускуперс (аудит)" не складав звіт для ПриватБанку щодо розміру кредитного ризику та регулятивного капіталу.

У зв’язку з цим Національний банк вбачає суттєве протиріччя у словах аудиторської компанії, яка, з одного боку, констатує відповідність свого звіту стандартам Міжнародним стандартам фінансової звітності, а з іншого – інформує, що не складала відповідного аудиторського звіту.

Крім того, Національний банк також вважає некоректними твердження аудиторської компанії, оскільки предмет розгляду справи був не щодо правильності розрахунків, а щодо правомірності дій регулятора щодо виключення аудитора з Реєстру.

Підписка на сповіщення

Підписатися на оперативні сповіщення про новини