Звичайна версія сайту
Перейти до вмісту
У Житомирі стартував регіональний проект "Економічний експрес"

У Житомирі стартував регіональний проект "Економічний експрес"

Житомир став першим містом, де стартувала серія дводенних регіональних заходів "Економічний експрес" Національного банку у партнерстві з Проектом USAID "Трансформація фінансового сектору" та Київською школою економіки. Заходи триватимуть 28 лютого – 01 березня цього року.

Цей проект є продовженням "Днів фінансової обізнаності", які центробанк разом із партнерами втілював два роки поспіль. "Економічний експрес" демонструє прозорість регулятора та налаштованість до відкритого діалогу з усіма клієнтами.

Заступник Голови Національного банку Роман Борисенко:

"Це - один із практичних інструментів для підвищення фінансової обізнаності, а також спосіб скоординувати дії всіх учасників фінансової екосистеми у цьому напрямку. Сьогодні ми готуємо національну стратегію з підвищення фінансової грамотності українців, яку плануємо презентувати уже влітку цього року. І регіональні зустрічі особливо важливі з огляду на те, що ми прагнемо охопити нашою майбутньою програмою всіх громадян, незалежно від їх місця проживання".

Керівник Проекту USAID "Трансформація фінансового сектору" Роберт Бонд:

"Проект USAID "Трансформація фінансового сектору" із задоволенням продовжує надавати підтримку Програмі НБУ з фінансової просвіти населення України. Підвищення фінансової обізнаності українців та залучення більшої кількості громадян до фінансової системи є надзвичайно важливими. Подібні заходи сприяють кращому розумінню того, як працюють фінансові установи України, та підвищенню довіри до них".

Керівник Центру вдосконалення економічної журналістики при Київській школі економіки, економічний журналіст Андрій Яніцький:

"Наша велика мета - зростання української економіки. Упевнений, що люди можуть приймати більш ефективні економічні та політичні рішення за допомогою якісних медіа. На жаль, українські медіа не в кращому стані. Тому ми займаємося підвищенням кваліфікації українських журналістів. Ми знаємо про складні умови, в яких працюють журналісти в регіонах. Тому не чекаємо, коли вони приїдуть до нас, а самі їдемо до них з лекціями", - зазначив він. 

Дводенна програма "Економічного експресу" в Житомирі фокусується на потребах різних груп населення та містить:

  • лекції та тренінги зі студентами та викладачами українських закладів вищої освіти від фахівців Національного банку, Проекту USAID "Трансформація фінансового сектору", Київської школи економіки та асоціації ЕМА; 
  • тренінги "Як писати про економіку цікаво?" для журналістів від Центру вдосконалення економічної журналістики при Київській школі економіки;
  • зустріч заступника Голови Національного банку Романа Борисенка з представниками бізнес-спільноти.

Загалом регіональний проект "Економічний експрес" об’єднає цього року дев’ять міст: Житомир, Львів, Ужгород, Чернівці, Вінницю, Одесу, Херсон, Дніпро та Харків. І вже 12 квітня проект завітає до Львова.  


Довідка

"Дні фінансової обізнаності" – спільній освітній проект Національного банку, Агентства США з міжнародного розвитку USAID у рамках проекту "Трансформація фінансового сектору" та міжнародної платіжної системи Visa. 

Він реалізовувався упродовж 2017-2018 рр. у партнерстві з Державним вищим навчальним закладом "Університет банківської справи", Фондом гарантування вкладів фізичних осіб, а також Незалежною асоціацією банків України.

Традиційна програма проекту включала:

  • тематичні лекції від експертів фінансових ринків;
  • тренінги з фінансової обізнаності; 
  • інтерактивні семінари для учнів та студентів;
  • виставку Музею грошей Національного банку України з експозицією українських грошей та сучасних пам’ятних монет.

У 2017 році заходи в рамках проекту  проводилися в чотирьох містах: Одесі, Харкові, Львові та Дніпрі та охопили близько 7,5 тис. гостей. У 2018 році "Дні фінансової обізнаності" проводилися у Полтаві та зібрали понад 2,6 тис. гостей - студентів, школярів, викладачів навчальних закладів. Крім того, 2018 року центральний банк відвідав ще три обласні центри  - Одесу, Суми та Запоріжжя з серіями лекцій для студентів на фінансову тематику.

Теги
Підписка на сповіщення

Підписатися на оперативні сповіщення про новини