Звичайна версія сайту
Перейти до вмісту

У Національному банку студенти презентували експертам свої рішення з монетарної політики

Національний банк України визначив переможців 1-го Всеукраїнського студентського змагання "Монетарна політика: виклик НБУ університетам" (NBU University Challenge), фінал якого відбувся 22 листопада.

У фіналі команди з трьох університетів приміряли на себе ролі членів комітету монетарної політики Національного банку та презентували журі, яке виконувало роль Правління Центрального банку, рекомендації з монетарної політики. Учасникам довелося добре підготуватися, щоб переконати присутніх експертів у оптимальності своєї пропозиції, враховуючи поточну макроекономічну ситуацію в країні, її прогноз та інфляційні очікування. Свої пропозиції студенти підкріплювали результатами економіко-математичного моделювання.

Перемогу у NBU University Challenge 2019 здобула команда Київського національного економічного університету імені Вадима Гетьмана на чолі з капітаном Ольгою Гончаренко і наставником к.е.н., доцентом Анною Корнилюк.

На них чекає мотиваційний сніданок з топ-менеджментом Національного банку.

Дипломом ІІ ступеня нагороджена команда Львівського національного університету імені Івана Франка (капітан – Софія Каліщук, наставник – Лариса Зомчак, к.е.н., доцент). Диплом ІІІ ступеня отримала команда Інституту банківських технологій та бізнесу Університету банківської справи (капітан – Олексій Майстренко, наставник – Ольга Кліщук, асистент).

Всі учасники з трьох команд-фіналістів мають можливість пройти стажування в Національному банку.

“Цього року ми вперше проводимо таке змагання. Цей челендж – частина роботи з інформування молодих людей про роль Нацбанку у оздоровленні економіки та зміцненні фінансової системи. Аби перемогти у змаганні, студенти мали заглибитись в особливості монетарної політики, а отже в процесі вони змогли і  отримати додаткові теоретичні знання, і проаналізувати реальну макроекономічну ситуацію в Україні. На першому етапі ми взагалі отримали заявки на участь від 42 команд. Це гарний показник, який дозволяє зрозуміти рівень зацікавленості молодого покоління у тому, що робить Національний банк. Він також певною мірою відображає їх довіру до нас та нашої роботи”, – наголосив у вітальному слові Олег Чурій, заступник Голови Національного банку України.

NBU University Challenge – одна з багатьох активностей Національного банку України з розвитку інтелектуального потенціалу молоді. Так, постійно відбуваються тематичні екскурсії і лекції з фінансової грамотності Музею грошей НБУ і представників різних департаментів центробанку, а також дні фінансової грамотності НБУ у регіонах.

Загалом взяти участь у NBU University Challenge 2019 виявили бажання 42 команди з 26 університетів з 12 областей України та Києва. Усі зареєстровані команди взяли участь у настановчій сесії, сесії питань і відповідей та екскурсії до Музею грошей Національного банку України.

До складу журі фіналу І-го Всеукраїнського студентського змагання "Монетарна політика: виклик НБУ університетам" (NBU University Challenge) увійшли:

  • Олег Чурій, заступник Голови НБУ;
  • Елізабет Кьортіс (Elisabeth S. Curtis), PhD, старший викладач Дартмутського коледжу (США), яка неодноразово брала участь у проведенні аналогічного студентського змагання Федеральним резервним банком Бостону;
  • Андрій Безп’ятов, член правління CFA Society Ukraine;
  • Віталій Ваврищук, директор Департаменту фінансової стабільності;
  • представники Департаменту монетарної політики та економічного аналізу, які беруть активну участь у розробці рішень НБУ з монетарної політики;
  • Міхне Константінеску, міжнародний експерт, який приєднався до команди Відділу досліджень НБУ;
  • Андрій Блінов, керівник Експертної платформи НБУ.

У 2020 році Національний банк планує повторити NBU University Challenge. Стежте за новинами NBU University Challenge на спеціальному сайті https://events.bank.gov.ua/uchallenge/ та на сторінці Financial Literacy Ukraine у Facebook https://www.facebook.com/finlitukraine

Теги
Підписка на сповіщення

Підписатися на оперативні сповіщення про новини