Звичайна версія сайту
Перейти до вмісту
Відбулася зустріч членів Ради Національного банку України з Місією Міжнародного валютного фонду

Відбулася зустріч членів Ради Національного банку України з Місією Міжнародного валютного фонду

24 вересня цього року відбулася зустріч Місії Міжнародного валютного фонду з членами Ради Національного банку України (далі – Рада).

Під час зустрічі сторони обмінялися думками щодо стану грошово-кредитного ринку і банківської системи, вдосконалення монетарної політики.

Голова Ради Богдан Данилишин проінформував присутніх, що нещодавно Рада ухвалила Основні засади грошово-кредитної політики на 2020 рік і середньострокову перспективу (далі – Основні засади). Згідно із ними цілі грошово-кредитної (монетарної) політики залишаються незмінними, а Нацбанк може використовувати всі законодавчо визначені засоби грошово-кредитної політики. У 2020 році НБУ використовуватиме гнучкість режиму інфляційного таргетування, сприяючи не тільки поверненню інфляції до цілі, але також опікуючись впливом монетарних рішень на економічне зростання. За умови зниження інфляційного тиску та поліпшення очікувань Національний банк пом'якшуватиме монетарну політику, сприяючи таким чином економічному зростанню. Облікова ставка в реальному вимірі поступово знижуватиметься у наступних роках до нейтрального рівня. Також з огляду на поліпшення інфляційних очікувань знижуватимуться і номінальні процентні ставки банків.

Крім того, під час зустрічі підкреслювалося, що Рада буде і надалі всіляко підтримувати і відстоювати незалежність Національного банку України.

Також членів Місії ознайомили з результатами незалежного зовнішнього оцінювання функцій внутрішнього аудиту НБУ експертами Центрального банку Нідерландів. А саме: відповідний департамент Нацбанку отримав найвищу оцінку діяльності за шкалою оцінювання для організацій державного сектору, включаючи центральні банки, що визначає найвищі стандарти, принципи та вимоги до ефективного внутрішнього аудиту в державному секторі.

У свою чергу, представники Міжнародного валютного фонду проінформували членів Ради про роботу над новою програмою і висловили намір продовжувати конструктивний діалог у цьому напрямі.

У зустрічі взяли участь члени та Голова Ради, а також представники місії МВФ на чолі з Роном ван Руденом.

Теги
Підписка на сповіщення

Підписатися на оперативні сповіщення про новини