Звичайна версія сайту
Перейти до вмісту
В Україні стартувала інформаційна кампанія для дітей та молоді Global Money Week 2024

В Україні стартувала інформаційна кампанія для дітей та молоді Global Money Week 2024

Сьогодні в Україні розпочався Global Money Week 2024 (Всесвітній тиждень грошей) – міжнародна інформаційна кампанія для дітей та молоді з фінансової обізнаності. Національний банк України вдесяте підтримав цю ініціативу та вже традиційно став офіційним координатором кампанії в Україні.

Ключова тема цьогорічного заходу – "Захистіть свої гроші, убезпечте своє майбутнє" – є актуальною для всіх країн-учасниць та набуває особливого значення в умовах війни в Україні. Оскільки вона концентрує увагу на безпечному управлінні грошима та підкреслює важливість відповідального й інформованого ставлення до особистих фінансів, усвідомлення фінансових ризиків та вміння захищати свої гроші від актуальних шахрайських схем.

Цього року Global Money Week триватиме з 18 до 24 березня 2024 року одночасно у світі та в Україні.

На учасників чекає насичена програма заходів з фінансової тематики, яку традиційно підготував Національний банк за підтримки Проєкту USAID "Інвестиції для стійкості бізнесу". Участь у заходах візьмуть дошкільнята, учні й студенти, а також освітяни, запрошені Міністерством освіти і науки України. До уваги дітей та молоді будуть представлені різноманітні конкурси, майстер-класи, вебінари та інші заходи в соціальних мережах за участю фахівців Національного банку та наших партнерів.

"Ми докладаємо всіх зусиль, щоб українські діти та молодь, незважаючи на тривалу війну, зростали фінансово обізнаними. Адже так вони зможуть приймати виважені фінансові рішення, забезпечувати необхідний рівень добробуту, бути стійкими в умовах економічних криз і потрясінь та долучатися до благодійності. Всесвітній тиждень грошей – чудова нагода продемонструвати, як навчання фінансовій грамотності може стати не тільки корисним практичним інструментом, але і захопливою пригодою для дітей та молоді", – наголосив Голова Національного банку Андрій Пишний.

"USAID із задоволенням співпрацює з Національним банком України та підтримує проведення щорічної кампанії Global Money Week для підвищення фінансової обізнаності молодих українців та їхньої кращої підготовки до прийняття поінформованих і відповідальних фінансових рішень упродовж життя. Підвищуючи фінансову грамотність, ми сприяємо розбудові більш інклюзивної та сталої економічної системи, яка покращує рівень загального фінансового добробуту населення України", – зазначив Джеймс Хоуп, директор Місії USAID в Україні.

Національний банк опікується фінансової грамотністю українців та цілеспрямовано працює над створенням освітньої інфраструктури і розробленням навчально-методичних продуктів для успішного впровадження фінансової грамотності в систему освіти України на різних рівнях, починаючи від дошкільної освіти до вищої.

Цього року в межах Global Money Week відбудуться одразу дві потужні освітні ініціативи:

  • по-перше, це конференція "FinLit Forum: розвиток фінансової грамотності в шкільній освіті", яка відбудеться 20 березня. Її спільно організовують Національний банк, Фонд гарантування вкладів фізичних осіб та Міністерство освіти і науки України за підтримки Проєкту USAID "Інвестиції для стійкості бізнесу". Для участі в конференції в онлайн-форматі зареєструвалося майже 2 500 педагогів, що вкотре підкреслює її актуальність. Більше інформації – тут;
  • по-друге, це національний фінал найбільшої фінансової вікторини Європи для підлітків віком 13–15 років European Money Quiz, до якої учасники з України можуть долучитися вже вдруге. European Money Quiz відбувається за сприяння Європейської банківської асоціації, її учасників, Національного банку та Незалежної асоціації банків України. За право представляти Україну на європейських змаганнях будуть змагатися 24 команди – переможці обласних відборів. Подивитись, як проходили змагання на обласному рівні, можна тут.

Загалом на заходи Global Money Week 2024 зареєструвалося понад 5 000 педагогів, які підтримують кампанію у своїх навчальних закладах. Традиційно до святкування Global Money Week долучаються також представники фінансового сектору України, банки, Фонд гарантування вкладів фізичних осіб та громадські організації, які займаються розвитком фінансової грамотності. Усі просвітницькі заходи проводяться на некомерційній основі.

Дізнатися більше про Global Money Week 2024, ознайомитися з ідеями заходів, навчальними матеріалами з фінансової обізнаності, програмою заходів НБУ для педагогів, дошкільнят, школярів і студентів можна на тематичному сайті.

Довідково

Global Money Week ‒ міжнародна інформаційна кампанія з фінансової обізнаності, спрямована на поглиблення знань дітей і  молоді щодо фінансів. У світі Global Money Week відзначають з 2012 року. Відтоді до міжнародної ініціативи з фінансової грамотності долучилися вже 176 країн.

Національний банк України як представник України в Міжнародній мережі фінансової освіти Організації економічного співробітництва та розвитку (OECD) та член Міжнародної робочої групи Global Money Week при OECD є офіційним координатором заходів Global Money Week 2024 в Україні.

Заходи в межах Global Money Week 2024 в Україні проводяться за підтримки Проєкту USAID "Інвестиції для стійкості бізнесу".

 

Теги
Підписка на сповіщення

Підписатися на оперативні сповіщення про новини